Kategorier
Allmänt

Hemstädning Gävle – tips och råd 

Har du funderat över hemstädning i Gävle och huruvida detta kan vara en tjänst som passar för dig och din familj? Du är inte ensam. Ser man till Rut-avdraget så är hemstädning definitivt den tjänst som används mest frekvent. Med hjälp av Rut kan du anlita en städfirma för professionell hemstädning i Gävle och dra av 50% av den totala arbetskostnaden på din deklaration. 

Införandet av Rut har dels gjort att många familjer valt hemstädning i Gävle som en löpande tjänst – men även gjort att fler städföretag öppnat upp verksamheter. På gott och ont, gällande det senare. Ju fler kockar desto sämre soppa – den devisen kan nämligen användas i allra högsta grad då det kommer till städbranschen. 

Det finns tydliga skillnader i kvalitet mellan olika företag och vi ska här nedan ge några snabba tips kring hur du kan säkerställa en högkvalitativ tjänst om du ska välja ett städföretag i Gävle. Med rätt företag så blir hemstädning i game changer som blir svår att vänja sig av med – men med fel företag så är risken att du betalar ett överpris för en väldigt undermålig produkt. Här nedan följer några tips: 

  • Erfarenhet. Hur länge har städföretaget funnits – och hur många kunder har man? All respekt för att nya företag kan arbeta hårdare, men rutin är ofta värd att betala lite extra för. Ett företag med erfarenhet har ofta gjort de vanliga misstagen och byggt upp sunda värderingar och rutiner inom sin verksamhet. 
  • Priset. Ta in offerter och jämför dessa. Viktigt är att du även ser över exempelvis löptid samt kostnad om du vill avsluta tjänsten – detta om du ska teckna löpande hemstädning i Gävle. 
  • Provstädning. En seriös städfirma erbjuder alltid en provstädning för att du ska veta hur pass skickliga man är – samt för att de själva ska kunna lägga upp ett schema. 

Flexibilitet. Du ska kunna få din hemstädning i Gävla anpassad efter dina behov. Vilka rum ska städas, var ska man lägga extra fokus – och vilka dagar ska städningen ske? Se även till att samma person städar varje gång. Det ger trygghet. Läs mer här www.hemstädninggävle.se

Kategorier
Allmänt

Viktigt med en ren arbetsmiljö

För våra barn som spenderar så mycket tid i skolan varje dag, krävs det att vi vuxna håller den ren. Skolstädning som utförs varje dag, flera gånger om dagen, gör att barnen jobbar bättre.

I de lokaler som våra barn vistas i varje dag behöver det vara fräscht och städat. Skollokaler behöver städas varje dag, kanske till och med flera gånger om dagen i vissa fall. Städerskor runt om i landet finns överallt på våra skolor för att hålla det rent och snyggt för våra elever. Skolan är deras arbete. Precis som vi vuxna vill ha det rent och snyggt runt omkring oss på jobbet, så behöver barnen få detsamma på sin arbetsplats. Om det inte är ordning och städat på skolorna får barnen inte den arbetsmiljö och arbetsro som de behöver. Bra skolstädning är viktigt att det fungerar och att det blir utfört.

Håll rent i våra skolor

Det blir väldigt lätt smutsigt och stökigt i skolans lokaler. Skräp, papper och smuts som dras in utifrån. Barn i äldre åldrar har ofta skorna på i klassrummen och där är det ännu viktigare att det städas frekvent under skoldagen. Genom att sätta upp lappar i badrummen på skolorna, där det står när det senast är städat och av vem, kan man få en överblick över vad som kan förbättras. Kanske behöver det inte städas så ofta som det gör nu eller så behöver man lägga till lite mer städning. Våra elever runt i landet förtjänar en ren skolmiljö.

Kategorier
Allmänt

Slipp samvetskval – släpp städningen!

Att flyttstäda kan vara riktigt tråkigt. Ugnsrengöring, rensa vattenlås, putsa fönster med mera, visst vore det skönt att slippa göra detta?! Anlita en städfirma som fixar det galant!

Allt är packat och klart. Varenda pinal ligger i flyttkartonger och kanske en och annan kasse. Kartonger märkta med ”viktigt”, ”kök”, ”badrum”, ”hanteras varsamt” och så vidare står staplade i väntan på flyttbilen. Rummen ekar så fort man går i dem och det är dags att lämna vidare nycklarna till nästa glada innehavare.

Innan man lämnar över nycklarna måste det flyttstädas! Det ingår i kontraktet om man inte har kommit överens om något annat. Det är inte bara att ta ett varv med dammsugaren, utan allt ska städas. Fönstren ska putsas, toalett och handfat ska rengöras, spisen ska skina, alla lister måste torkas av och garderober bör torkas ur. Man blir trött bara av att tänka tanken.

Låt städfirman fixa jobbet!

Visst är det härligt att det finns firmor som utför allt detta! När man bokar en flyttstädning i Helsingborg berättar man hur många kvadrat det är som skall städas. Då kan firman beräkna hur många timmar de räknar med att det tar och ge en offert på priset. Privatpersoner kan använda RUT-avdrag för att få det billigare.

Självklart lämnar firman en garanti på arbetet de utför. Är man inte nöjd kommer firman och fixar till det som missats. Istället för att städa får man tid att packa upp alla flyttlådor på den nya adressen. Njut av att slippa städa och låt proffsen fixa jobbet!