Om oss

Ljudet av dammsugaren får många att backa. Tanken på att dammtorka får vissa att kallsvettas. Den dagliga skötseln av hemmet – tömma diskmaskinen, tvätta, sortera tvätten – kan få ilskan att uppkomma bara av tanken. Behöver det vara så? Inte enligt oss.

Städning måste göras och som med allt annat så tjänar man på att vara regelbunden. Genom sunda rutiner och goda vanor så slipper man de stora projekten och man slipper offra värdefulla helgdagar på att städa hela bostaden. Vi ska visa hur sådana rutiner kan se ut och hur du kan implementera sådana i din vardag.

Vi ska även ge tips om hur du städar. Många städar fel sett till att man saknar en plan och bara städar på måfå. Det blir sällan bra och det är snarare något som föder en massa extrajobb. Vissa områden ska städas på speciella sätt – och med speciella produkter. Vi kommer att skapa guider som visar hur du exempelvis tar dig an badrummet, hur du ska städa köket och hur du får dina vitvaror skinande rena och fria från odör. Till detta kommer vi även att visa rena husmorsknep som gör städningen både enklare och roligare. Visste du att exempelvis ättika, bakpulver och spadet från kokt potatis är utmärkta städprodukter för vissa ytor?

Marie Kondo öppnade många ögon genom sitt städprogram på Netflix. Vi hoppas kunna öppna ännu fler genom den här sidan. Det är dags att få ditt hem att skina igen. Välkommen!