Kategorier
Kontorsstädning

Ökad trivsel och hygien med kontorsstädning i Jönköping

Att anlita en erfaren firma för kontorsstädning i Jönköping är inte enbart en möjlighet utan faktiskt en nödvändighet. Utan städning ingen produktivitet.

När man låser upp dörren till kontoret en måndagmorgon vet man att en hel veckas arbete ligger framför en. Kunder ska kontaktas och tusen olika sysslor utföras. Trevliga kollegor ska fikas med och man kommer förhoppningsvis att få tillfälle att underhålla varandra med helgens mest underhållande ögonblick. Eller de minst underhållande, ibland.

Vad vill man se och vad vill man inte vara med om denna måndagsmorgon, eller vilken morgon somhelst? Man vill mötas av en neutral kontorsdoft. Inget som kan antyda fukt eller gamla bortglömda matrester från fikarummet. Fasan vore förstås att upptäcka att toaletten har behagat svämma över sådär lite som helgunderhållning. Man vill ha ett rent och fräscht kontor.

Kontorsstädning Jönköping

Såklart ingår inte akuta problem med rör och ventilation i den service som en städfirma kan erbjuda. Däremot kan de eventuellt upptäcka framtida problem på ett tidigt stadium när de gör sin vanliga runda. Annars är det inte mycket som de inte kan faktiskt. Med deras hjälp kan man helt släppa tankar på städning och liknande.

Olika företag och kontor har olika behov. Vissa kontor är alltid befolkade och människor arbetar där hela veckorna. Andra kontor har anställda som landar mest tillfälligtvis i arbetsrummen. Alla behöver ändå liknande hjälp. Golvvård, avtorkning och damning, skötsel av toaletter och fikarum, tömning av papperskorgar. Allt detta tillsammans utgör basen i kontorsstäd i Jönköping.

Kategorier
Allmänt

Hemstädning Gävle – tips och råd 

Har du funderat över hemstädning i Gävle och huruvida detta kan vara en tjänst som passar för dig och din familj? Du är inte ensam. Ser man till Rut-avdraget så är hemstädning definitivt den tjänst som används mest frekvent. Med hjälp av Rut kan du anlita en städfirma för professionell hemstädning i Gävle och dra av 50% av den totala arbetskostnaden på din deklaration. 

Införandet av Rut har dels gjort att många familjer valt hemstädning i Gävle som en löpande tjänst – men även gjort att fler städföretag öppnat upp verksamheter. På gott och ont, gällande det senare. Ju fler kockar desto sämre soppa – den devisen kan nämligen användas i allra högsta grad då det kommer till städbranschen. 

Det finns tydliga skillnader i kvalitet mellan olika företag och vi ska här nedan ge några snabba tips kring hur du kan säkerställa en högkvalitativ tjänst om du ska välja ett städföretag i Gävle. Med rätt företag så blir hemstädning i game changer som blir svår att vänja sig av med – men med fel företag så är risken att du betalar ett överpris för en väldigt undermålig produkt. Här nedan följer några tips: 

  • Erfarenhet. Hur länge har städföretaget funnits – och hur många kunder har man? All respekt för att nya företag kan arbeta hårdare, men rutin är ofta värd att betala lite extra för. Ett företag med erfarenhet har ofta gjort de vanliga misstagen och byggt upp sunda värderingar och rutiner inom sin verksamhet. 
  • Priset. Ta in offerter och jämför dessa. Viktigt är att du även ser över exempelvis löptid samt kostnad om du vill avsluta tjänsten – detta om du ska teckna löpande hemstädning i Gävle. 
  • Provstädning. En seriös städfirma erbjuder alltid en provstädning för att du ska veta hur pass skickliga man är – samt för att de själva ska kunna lägga upp ett schema. 

Flexibilitet. Du ska kunna få din hemstädning i Gävla anpassad efter dina behov. Vilka rum ska städas, var ska man lägga extra fokus – och vilka dagar ska städningen ske? Se även till att samma person städar varje gång. Det ger trygghet. Läs mer här www.hemstädninggävle.se

Kategorier
Fönsterputs

Lyxigt med fönsterputs i Sollentuna

Varje år putsade Anna sexton fönster i huset. Hon brukade tycka att det var meditativt. Men i år orkade hon inte och bokade tjänsten fönsterputs i Sollentuna.

Den vackra villan har gått i arv i familjen i generationer. Den hade moderniserats men ändå fått behålla en del av sin gamla charm. Det enda som inte ändrats under åren var antal fönster. Sexton stycken för att vara precis. Olikt många andra så gillade Anna att putsa sina fönster och brukade kalla de stunderna för sitt eget meditationsretreat.

Nu hade däremot något nytt fångat hennes intresse. Anna hade börjat måla. Ett av rummen hade hon gjort om till ateljé och där stod nu alltid ett staffli med en påbörjad målning. Nu var varmare dagar i antågande och då ville hon ta med sig sakerna ut och njuta av solen. Men problemet var bara att det var tid för fönsterputsning.

Fönsterputs får konkurrens

Ni ställdes Anna inför ett dilemma. Hon älskade ju sina stunder med fönsterputs i Sollentunas utkant. Det som hade gett henne så mycket härliga stunder hade fått konkurrens. Hon ville få sin systers synpunkt på saken. Denna kunde inte förstå varför hon ens funderade över saken. Faktum var att Anna hittat en ny passion som behövde få plats.

Anna bestämde sig för att anlita en firma som jobbar med fönsterputs i Sollentuna. De putsade alla fönster medan hon själv målade utomhus. Hon hade trott att hon skulle känna sig avundsjuk men förvånades av att det inte var fallet. Hon stod hellre och målade. Det kändes underbart att ha hittat en ny, inte bara meditativ, utan även kreativ ådra i sig själv som hon inte visste att hon hade.

Kategorier
Kontorsstädning

Kontorsstädning Malmö – positiva effekter av god städning 

För att förklara vikten av regelbunden kontorsstädning i Malmö så är det egentligen bara att gå till sig själv. Hur upplever du din egen känsla och din egen prestation i hemmet om det är välstädat kontra ostädat?

 Vi människor har en tendens att låta humöret spegla vår prestation – och i en fräsch och inbjudande miljö så mår vi bättre, och i och med detta så kommer också en bättre prestation på köpet. Detta är intressant om man ser till kontorsstädning i Malmö och det förklarar också vikten av att A) ha regelbunden sådan utförd och B) att anlita rätt företag för uppgiften.

 Även utöver den bättre prestationen hos de anställda så kan man se positiva effekter av regelbunden kontorsstädning. Dels så handlar det om att det ger ett effektivare jobb: alla saker är där de ska vara och de anställda kan med detta också jobba utan en massa dröjsmål. 

Bättre städning minskar sjukdagar

Dels så blir det också något som tar bort en massa onödiga sjukdagar och sjukskrivningar. Ett problem som många företag brottas med. Blir en anställd sjuk så blir i stort sett en kedja av sjukdagar initierad. 

Den kan man bryta genom regelbunden kontorsstädning och där ett större fokus läggs på kritiska områden som toaletter, allmänna utrymmen samt köket. Genom att städa noggrant där så försvinner bakterier – och personalen smittar inte varandra på samma tydliga sätt. 

Kontorsstädning ger en bättre image 

Ser man till en tredje positiv effekt med kontorsstädning så är det något som skapar en bättre image hos ett företag. Det spelar ingen roll vilka designmöbler man har eller hur pass tilltalande interiör som finns i en lokal – är det smutsigt så är det den bilden man förmedlar. 

Besökare – kunder, investerare, affärspartners – ges en bättre bild av ett företag om det är rent och fräscht i lokalerna. Kort sagt: dra inte in på er kontorsstädning i Malmö – överväg snarare att utöka den. 

Kategorier
Kontorsstädning

Så håller du kontoret rent och snyggt

På arbetsplatsen är det lätt att fastna framför datorn och glömma bort de små, men viktiga, detaljerna. Att hålla ordning och reda kan dock göra en betydande skillnad i arbetsmiljön. En aspekt som ofta glöms bort är hanteringen av papperskorgar. I denna artikel kommer vi att utforska vikten av att agera innan papperskorgen rinner över och hur det kan påverka arbetsdagen positivt.

Att arbeta på kontor innebär ofta långa dagar framför datorn och högar av papper. De små pauserna, som fikaraster, blir därför ovärderliga. Det är inte ovanligt att ta med sig kaffe och snacks till skrivbordet för att få arbetsdagen att flyta smidigare. Men vad händer när papperskorgen blir överfull?

Papperskorgen som tidsinställd bomb

En överfull papperskorg kan snabbt förvandlas till en tickande bomb av oreda. Varje kaffekopp, fruktskal eller pappersbit som läggs till på högen måste balansera på redan befintligt kaos. Det blir som att bygga ett jengatårn där varje tillägg ökar risken för ett fullskaligt ras. Innan du vet ordet av det, har du ett skräpberg som konkurrerar med din arbetsplats om utrymmet.

Ansvarsfrågan

Vem är egentligen ansvarig för att hålla ordning och reda på kontoret? Många kontor har insett vikten av att lämna detta uppdrag till proffsen. Att anlita en städfirma kan vara den kloka lösningen för att säkerställa att arbetsplatsen förblir ren och organiserad. Genom att outsourca dessa uppgifter kan du fokusera på det du är anställd för, utan att behöva oroa dig för dammiga ytor eller överfulla papperskorgar.

Din arbetsbeskrivning inkluderar förmodligen inte att du ska städa eller tömma papperskorgar. Det är här en professionell städfirma kommer in i bilden. De är experter på att hålla ställningarna när det gäller att skapa en ren och trivsam arbetsmiljö. Genom att ha rätt person på rätt plats kan du säkerställa att ditt kontor förblir en produktiv och trevlig plats att arbeta på.

För mer information för dig besök: stockholmkontorsstädning.nu

Kategorier
Byggstädning

Byggstädning Stockholm – vanliga frågor 

Dags att renovera eller bygga nytt i Stockholm? Det finns en detalj som många glömmer bort i samband med dylika projekt och det handlar om en byggstädning i Stockholm. 

För att man ska kunna installera sig i det rum som renoverats så måste man också genomföra en städning – och skillnaden mellan en vanlig städning och en byggstädning i Stockholm är att den senare dels är tyngre och att den dels också kan komma att kräva speciella maskiner och utrustning. 

Vi tänkte här nedan svara på några vanliga frågor om byggstädning och genom detta ge dig lite mer kunskap och information om ämnet – enligt följande: 

Varför är en byggstädning i Stockholm viktig?

Primärt så handlar det om två skäl. Det första är att en byggstädning gör att du snabbare kan komma igång med att använda det rum som renoverats eller byggts. Utan en ordentlig städning så kommer du i framtiden att hitta en massa smuts och damm – något som är långt ifrån optimalt. 

Det andra skälet till varför en byggstädning är viktig handlar om kontroll. Du kanske har anlitat hantverkare och då vill du också kontrollera deras arbete och verifiera kvaliteten. Något som sker genom att du anlitar en besiktningsman. För att denne ska kunna ge en korrekt bedömning så krävs det en byggstädning i Stockholm. Utan en sådan så kan man hamna i väldigt olyckliga situationer i framtiden. 

Kan jag själv genomföra en byggstädning? 

Ja, men det är betydligt smidigare att anlita en städfirma. För att städa i samband med en renovering så krävs det ofta speciella dammsugare och sådana måste du också hyra. Din vanliga dammsugare kan definitivt ta skada av byggdamm och annat skräp. Genom att ta professionell hjälp med din byggstädning så garanteras du ett perfekt resultat till ett relativt lågt pris. Dessutom kan du använda ditt Rut-avdrag då du som privatperson anlitar en städfirma.

Kategorier
Hemstädning

Allt du behöver veta om hemstädning – Råd och tips

Är du trött på att städa ditt hem själv och överväger att beställa hemstädning? Då finns det några saker du bör tänka på innan du anlitar ett städföretag. I den här artikeln ger vi dig råd och tips om vad du bör tänka på, hur hemstädning som tjänst fungerar och vad kostnaderna är.

Hur fungerar hemstädning som tjänst?

Hemstädning som tjänst är inget nytt koncept. Vi har haft möjlighet att anlita någon annan för att städa våra hem i många hundra år. Under denna tid har städning som tjänst förändrats mycket. Idag finns det professionella städföretag vars anställda kommer till ditt hem och tar hand om städningen enligt överenskommelse. Om du aldrig tidigare har anlitat en hemstädningstjänst kan det vara intressant att få veta hur allt fungerar och vilka moment som vanligtvis ingår.

Innan du beställer en hemstädningstjänst bör du kontrollera vad som gäller när någon ska arbeta i ditt hem. Till exempel: vilka tider som gäller, vad som ska utföras, ansvarsförsäkring, betalning och access till ditt hem. Hemstädning kan vara en fantastisk tjänst som tillåter dig att stressa ner oerhört och som lyfter en del bekymmer från ditt huvud – om det sköts rätt!

Vad du bör tänka på innan du anlitar ett städföretag

För att du som kund ska kunna känna dig trygg med att ett företag får tillgång till ditt hem när du kanske inte själv är där bör du kontrollera att företaget är seriöst och kvalificerat. Det finns flera olika behörigheter ett företag i städbranschen kan ha. Ur båda synvinklar är det viktigt att de åtminstone har exempelvis SFRO och därmed är ett auktoriserat städföretag.

När du sedan börjar fundera på vilket företag du ska välja ska du be att få in offerter från flera olika ställen. Företagen vill då ha uppgifter om saker som bostadsyta, antal våtutrymmen och hur många gånger per vecka, månad eller rentav år man önskar få hyra tjänsten. Frågan om nyckelkvittens ska också tas upp.

Kostnader och RUT-avdrag

Att använda tjänsten hemstädning ger dig rätt till ett så kallat RUT-avdrag. Du kan använda tjänster för upp till 25000 kronor om året och få avdrag, vanligen avräknat direkt på din faktura. Om du är över 65 år ökar den summan till det dubbla, alltså 50000 kronor.

Kategorier
VVS

Man kan hitta mycket när det är stopp i avlopp

Det blir oftast inte stopp i avlopp utan anledning. Ibland kan det bero på utslitna avloppsrör men ofta på att någon spolat eller hällt ner något olämpligt.

Man ser ibland på film hur spioner eller förbrytare av olika slag gör sig av med bevismaterial genom att spola ner det i toaletten. Det brukar fungera till en viss gräns, men risken är att det fastnar. För polisen blir det då att ringa till en rörmokare som kan hjälpa till att plocka fram det som man försökt spola ner.

Men det är inte bara brottslingar som spolar ner olämpliga saker i vasken eller i toaletten. För många är det ett sätt att göra sig av med exempelvis färg, glitter, olja eller överbliven solkräm som gått ut i datum. Inget av detta är bra för rören men det märker vi inte för vi ser bara att det försvinner ut.

Förebygg stopp i avlopp så slipper du akuta insatser

Rör behöver inte vara gamla eller utslitna för att täppas igen. Fett, smuts, skräp och hår kan samlas i böjarna och till slut kommer inte vattnet fram. Först brukar resultatet märkas genom att vattnet rinner ner långsammare. Gör man då inget åt saken kan det sluta med ett akut stopp i avloppet.

Det bästa sättet att förebygga avloppsstopp är att inte spola ner annat än organiskt material, som inte är fett. Rören behöver dessutom inspekteras regelbundet. Om du kontaktar en rörmokare kan de hjälpa dig att se över rören och rensa dem. Då slipper du stopp i avloppet.

Kategorier
Flyttstädning

Flyttstädning Gävle |Kom-i-håg lista för den som ska flytta

När man ska flytta är det mycket att tänka på. Det kan vara svårt att komma ihåg allt. Läs om det som du behöver göra i den här texten!

Kom-i-håg lista för den som ska flytta

När man ska flytta är det mycket att tänka på. Det kan vara svårt att komma ihåg allt som behöver göras innan själva flytten. Dessutom är det svårt att hinna med det som behöver tas itu med om man börjar för sent så kom ihåg att börja i god tid. Läs om det som du behöver göra här nedan.

Anlita flytthjälp och flyttstäd

Att flytta själv med hjälp av vänner och bekanta är dumt. Du sätter dig i skuld till dem på ett besvärligt sätt. Dessutom kan det blir så att du eller någon av de som hjälper dig skadar sig.

Det är bättre att anlita professionella yrkespersoner när du skall flytta, både till flyttstädning och bärhjälp. Få kan flyttstäda på det sättet som egentligen krävs. Om den nya bostadsinnehavaren inte är nöjd med städningen kan du bli tvungen att anlita städare i vilket fall som helst. Bättre då att se till att anlita flyttstädning i Gävle, eller var du nu flyttar ifrån.

Bärhjälp som hjälper dig med tunga möbler och kartonger är också mycket bra. På så sätt slipper du och dina vänner ryggskott. Om något mot förmodan skulle gå sönder så har de flesta flyttbolag ansvarsförsäkring.

Avsluta abonnemang och ändra avtal

Det är viktigt att säga upp el- och värmeavtal, internetabonnemang och liknande så att de inte står och tickar pengar för dig. Du behöver också teckna nya avtal till ditt nya boende så att du slipper glapp i ström- eller värmetillförsel. Internet kan man leva utan men det blir tråkigt och besvärligt, teckna även en ny internetleverantör så att det är gjort.

Skriv dig på nya adressen

Se till att adressändra i god tid så att du inte missar viktig post och försändelser. Kom ihåg att du även behöver ändra din adress hos de internetbutiker där du vanligtvis handlar, det brukar inte gå av sig själv nämligen.

När du har adressändrat kan du även passa på att byta vårdcentral och tandläkare till ett alternativ som ligger närmare den nya bostaden.

Mer om flyttstädning kan du läsa på denna sida: flyttstädninggävle.se

Kategorier
Fönsterputs

Putsa dina fönster korrekt

Om man ser till området som kallas fönsterputs så finns det ungefär lika många variationer på dessa som det finns invånare i Sverige. Kort sagt, alla använder sig av olika tekniker och där den gemensamma nämnaren och den röda tråden löpande dem emellan ofta kan förklaras med två ord: Dåliga resultat.

Det är – helt enkelt – svårt att putsa fönster och arbetet försvåras dessutom av hur man bor (höjden!) samt hur vädret ser ut och hur mycket tid man har på sig. En fönsterputs tar nämligen lång tid att genomföra och om man bor längst upp i en fastighet i Stockholm så är det dessutom en farlig procedur som man står inför. Vid det sistnämnda tillfälle så har vi egentligen bara ett råd och det är att anlita professionell hjälp; det finns ingen anledning att riskera sitt liv för att få rena fönster, eller hur?

Om vi dock återgår till där vi började och försöker sammanställa några punkter som kan leda till att en fönsterputs får ett bättre resultat och ger rummet det lyft som man alltid vill komma åt så kanske vi kan hjälpa dig nästa gång du står inför att putsa dina fönster. Vi säger här att denna fönsterputs handlar om en villa i Stockholm och att det således inte finns någon större risk för skada om ett fall skulle ske.

Återigen; finns en risk inblandad så bör man som privatperson, oavsett om man bor i Stockholm eller i någon annan stad i Sverige, alltid överväga att anlita professionell hjälp för fönsterputs. Det går nämligen utmärkt att använda sitt rut-avdrag för tjänsten och priset blir därigenom väldigt rimligt och humant. Med detta sagt – här kommer tipsen!

  • Ta dig tid. Som sagt, en fönsterputs tar lång tid och detta beror på att varje fönster har fyra sidor. Du måste alltså öppna mellan rutorna för att komma åt samtliga.
  • Nya verktyg. Köp två stycken fönsterrakor – en stor och en liten – och se till att dessa håller god kvalitet.
  • Använd mycket vatten. Vattnet ska vara varmt och bytas ut med jämna mellanrum. Applicera gärna med en svamp snarare än med en trasa.
  • Rätt produkter. Försök att hitta fönsterputs som inte är skadligt för miljön. De produkterna är minst lika bra som de andra.
  • Spraya först. Förloppet vid en fönsterputs av din vill ska se ut enligt följande schema: Spraya fönsterputs på ditt fönster, ta den blöta svampen och gnugga ut medlet över hela rutan till dess att det löddrar, fatta din fönsterraka och dra metodisk – uppifrån och ned – längs med hela ytan. Efter varje drag torkar du av din fönsterraka med en – väldigt viktigt! – torr handduk. Kanterna längs fönstret kan du använda en annan handduk för att komma åt bättre där rakan inte når. Detsamma gäller ovansidan av fönstret där ofta vatten fastnar och som sedan rinner ned och skapar de vita strängar som många drabbas av i samband med sin fönsterputs. Upprepa detta vid varje fönster!

Där har vi några nycklar till hur man på bästa sätt putsar sina fönster. Det viktigaste tycker vi gäller punkt nummer ett. Det vill säga; avsätt mer tid och stressa inte. En forcerad fönsterputs leder alltid till sämre resultat.