Kategorier
Byggstädning

Byggstädning Stockholm – vanliga frågor 

Dags att renovera eller bygga nytt i Stockholm? Det finns en detalj som många glömmer bort i samband med dylika projekt och det handlar om en byggstädning i Stockholm. 

För att man ska kunna installera sig i det rum som renoverats så måste man också genomföra en städning – och skillnaden mellan en vanlig städning och en byggstädning i Stockholm är att den senare dels är tyngre och att den dels också kan komma att kräva speciella maskiner och utrustning. 

Vi tänkte här nedan svara på några vanliga frågor om byggstädning och genom detta ge dig lite mer kunskap och information om ämnet – enligt följande: 

Varför är en byggstädning i Stockholm viktig?

Primärt så handlar det om två skäl. Det första är att en byggstädning gör att du snabbare kan komma igång med att använda det rum som renoverats eller byggts. Utan en ordentlig städning så kommer du i framtiden att hitta en massa smuts och damm – något som är långt ifrån optimalt. 

Det andra skälet till varför en byggstädning är viktig handlar om kontroll. Du kanske har anlitat hantverkare och då vill du också kontrollera deras arbete och verifiera kvaliteten. Något som sker genom att du anlitar en besiktningsman. För att denne ska kunna ge en korrekt bedömning så krävs det en byggstädning i Stockholm. Utan en sådan så kan man hamna i väldigt olyckliga situationer i framtiden. 

Kan jag själv genomföra en byggstädning? 

Ja, men det är betydligt smidigare att anlita en städfirma. För att städa i samband med en renovering så krävs det ofta speciella dammsugare och sådana måste du också hyra. Din vanliga dammsugare kan definitivt ta skada av byggdamm och annat skräp. Genom att ta professionell hjälp med din byggstädning så garanteras du ett perfekt resultat till ett relativt lågt pris. Dessutom kan du använda ditt Rut-avdrag då du som privatperson anlitar en städfirma.