Kategorier
Byggstädning

Byggstädning Stockholm – vanliga frågor 

Dags att renovera eller bygga nytt i Stockholm? Det finns en detalj som många glömmer bort i samband med dylika projekt och det handlar om en byggstädning i Stockholm. 

För att man ska kunna installera sig i det rum som renoverats så måste man också genomföra en städning – och skillnaden mellan en vanlig städning och en byggstädning i Stockholm är att den senare dels är tyngre och att den dels också kan komma att kräva speciella maskiner och utrustning. 

Vi tänkte här nedan svara på några vanliga frågor om byggstädning och genom detta ge dig lite mer kunskap och information om ämnet – enligt följande: 

Varför är en byggstädning i Stockholm viktig?

Primärt så handlar det om två skäl. Det första är att en byggstädning gör att du snabbare kan komma igång med att använda det rum som renoverats eller byggts. Utan en ordentlig städning så kommer du i framtiden att hitta en massa smuts och damm – något som är långt ifrån optimalt. 

Det andra skälet till varför en byggstädning är viktig handlar om kontroll. Du kanske har anlitat hantverkare och då vill du också kontrollera deras arbete och verifiera kvaliteten. Något som sker genom att du anlitar en besiktningsman. För att denne ska kunna ge en korrekt bedömning så krävs det en byggstädning i Stockholm. Utan en sådan så kan man hamna i väldigt olyckliga situationer i framtiden. 

Kan jag själv genomföra en byggstädning? 

Ja, men det är betydligt smidigare att anlita en städfirma. För att städa i samband med en renovering så krävs det ofta speciella dammsugare och sådana måste du också hyra. Din vanliga dammsugare kan definitivt ta skada av byggdamm och annat skräp. Genom att ta professionell hjälp med din byggstädning så garanteras du ett perfekt resultat till ett relativt lågt pris. Dessutom kan du använda ditt Rut-avdrag då du som privatperson anlitar en städfirma.

Kategorier
Byggstädning

Lättare att arbeta efter städning

Det finns en mängd olika typer av städning, där man arbetar på lite olika sätt. Och anledningen till städningen kan också variera från att man vill ha rent till att man behöver ett utrymme.

I ett hem behöver man sällan städa för att man ska kunna få plats att röra sig. Där städar man istället för att man ska må bra och att hemmet ska se fint och trevligt ut. Det finns även städning på exempelvis industrier och företag där man behöver städa för att maskiner ska fungera, att personalen inte ska halka eller bli sjuka och att brandrisk med mera ska minskas. Sedan finns det en typ av städning som man gör för att man överhuvudtaget ska kunna få plats att arbeta.

Arbetet på en byggplats

När man utför ett arbete på en byggplats så blir det alltid mycket smutsigt och rörigt. Det blir damm och delar av material när man sågar och borrar. Men det blir även en hel del smått material som blir över eller som gått sönder under arbetets gång. Skulle man exempelvis bygga ett nytt hus utan att någon gång under arbetets gång rensa och städa så skulle man ganska snabbt inte kunna fortsätta bygga. Så pass mycket skräp skulle vara i vägen och omöjliggöra fortsatt arbete. Men yrkesarbetare är dyra i timlön och därför brukar man ta hjälp med byggstädning i Stockholm av företag som är specialiserade inom det området. Det är ett smidigt och billigare sätt att fortsätta med arbetet.